Uusi Tulityökorttisi kertauskoulutuksella
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) mahdollistaa Tulityökortin uusijoille vaihtoehdoksi osittain verkossa suoritettavan kertauskoulutuksen. Koulutus koostuu siis itsenäisesti omaan tahtiin opiskeltavan verkkokoulutuksen sekä lähitoteutuksena tehtävän osuuden yhdistelmästä.
Jos olet suorittamassa Tulityökorttia ensimmäistä kertaa tai korttisi on jo ehtinyt vanhentua, on sinun osallistuttava Tulityökortti -peruskoulutukseen.
Tulityökortti – verkkokoulutus
Verkkokoulutusosuus suoritetaan netissä ennen lähikoulutusosuuteen osallistumista. Sen voi tehdä omaan tahtiin itselleen parhaiten sopivana ajankohtana. Verkkokoulutuksen suorittamista varten tarvitset vain laitteen, kuten tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen sekä toimivan internetyhteyden. Verkkokoulutusosuuden suorittamiseksi saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi kirjautumisohjeet verkko-opiskelualustalle. Verkko-opintojen kesto on suorittajasta riippuen noin kaksi tuntia. Hyväksytyn verkko-opiskeluosuuden jälkeen voit osallistua lähikoulutusosuuteen. Lähikoulutusosuus on suoritettava 3 kuukauden kuluessa verkko-opintojen jälkeen.
Tulityökortti -kertauskoulutuksen lähikoulutusosuus
Tulityökortti – uusintakoulutuksen lähiosuudessa kerrataan riskien minimointia, käydään läpi toimintaa onnettomuustilanteissa sekä suoritetaan käytännön harjoituksina jo peruskurssilta tutut suojausharjoitus sekä alkusammutusharjoitus. Lähikoulutusosuuden päätteeksi suoritetaan koe, ja sen läpäisy on edellytyksenä Tulityökortin myöntämiselle.
Tulityökortti kertauskoulutuksen sisältö:
Tulityökortti- uusintakoulutus sisältää verkkokoulutusosuuden ja lähikoulutusosuuden. Itseopiskeltavassa verkkokoulutusosuudessa käsitellään seuraavia aiheita:
- Tulityöt ja turvallisuus
- Tulityön osapuolet ja vastuun jakautuminen
- Tulityön osapuolet
- Vastuun jakautuminen osapuolten välillä
- Miten vastuut ja turvatoimet määräytyvät
- Vastuut ja velvollisuudet urakoitsijan näkökulmasta
- Riskien arviointi
- Riskien arviointi
- Turvalliset valinnat
- Mistä turvatoimista voit huolehtia tulityön aikana
Hyväksytysti suoritetun verkkokoulutusosuuden jälkeen osallistutaan lähikoulutusosuuteen, joka sisältää seuraavia aiheita, harjoituksia ja tentin.
- Riskien minimointi
- Toiminta onnettomuustilanteessa
- Käytännön harjoittelu (suojaus- ja alkusammutusharjoitus)
- Tulityökorttikoe
Tulityökortti ja mobiilikortti
Koulutuksen hyväksytysti suorittaneille myönnetään tulityöpätevyys eli Tulityökortti. Saat sähköisen Tulityökortin heti koulutuksen hyväksytyn suorituksen jälkeen Korttiteto.fi -palvelusta, joten voit välittömästi koulutuksen jälkeen osoittaa pätevyytesi tulitöihin. Muovinen todistuskortti postitetaan antamaasi osoitteeseen muutaman viikon kuluessa koulutuksen jälkeen.
Oppimateriaali
Kurssilaiset saavat oppikirjan Ryhdyttäessä tulitöihin. Kirja on saatavilla myös ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, viroksi, latviaksi, liettuaksi, espanjaksi ja saksaksi, joten mainitsethan tilausta tehdessäsi, jos haluat kirjan jollain muulla kielellä kuin sillä, jolla kurssi on ilmoitettu pidettäväksi.
Tulityökorttikoulutus sekä katto-ja vedeneristysalan tulityökorttikoulutus yhdistyivät vuonna 2016, jonka jälkeen suoritettu Tulityökortti oikeuttaa tekemään myös katto-ja vedeneristysalan tulitöitä.
Tilaa ryhmällesi oma Tulityökoulutus
Tarjoamme Tulityökorttikursseja kaikille avoimien koulutusten lisäksi ryhmäkohtaisina koulutuksina ryhmänne toivomassa paikassa haluttuna ajankohtana. Koulutuksen sisältöä on mahdollista räätälöidä, joten sisällössä voidaan huomioida esimerkiksi asiakkaan toimiala, työpaikan olosuhteet tai työhön erityisesti liittyvät riskit. Pyydä tarjous tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin suunnitellaan ryhmällenne mahdollisimman tehokas kokonaisuus. Huomioithan, että sammutusharjoituksen toteuttaminen edellyttää avointa ulkotilaa vähintään 5 x 10m. Esimerkiksi parkkipaikka tai muu palamattomasta alustasta valmistettu piha-alue soveltuu harjoituskäyttöön.
Tulityöpätevyyttä tarvitaan aina, kun tehdään tulitöitä tilapäisellä tulityöpaikalla. Pätevyyden tarvitsevat myös tulityöluvan myöntäjät. Tulityökorttikoulutuksen aikana osallistujat oppivat ymmärtämään tulitöihin liittyviä riskejä ja välttämään vaaratilanteita ja onnettomuuksia tulen kanssa työskenneltäessä. Tulityökoulutuksen tavoitteena on opastaa tulitöiden turvalliseen suorittamiseen ennakoinnin, vaarojen tunnistamisen, suojaamisen ja oikeiden toimintamallien avulla vaikuttaen samalla tulityötä tekevien henkilöiden turvallisuusasenteisiin. Koulutuksen ansiosta tulitöiden turvallisuus on parantunut merkittävästi ja tulitöistä aiheutuvien onnettomuuksien ja tulipalojen määrä on vähentynyt selkeästi.
Tulityökorttikoulutusta ei ole hyväksytty osaksi kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta eikä siitä ole mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintää.
Sinua voisi kiinnostaa valikoimastamme myös Työturvallisuuskortti -koulutus netissä.