Nosturikorttikoulutus
Työturvallisuuslaki ja Valtioneuvoston käyttöasetus edellyttävät, että työnantaja antaa teollisuusnostureiden käyttäjille riittävän opastuksen ja perehdytyksen nosturin turvalliseen käyttöön. Ennen kuin työnantaja myöntää käyttöluvan, on varmistettava, että työntekijällä on riittävät taidot ja kyvyt laitteen turvalliseen käyttöön. Turvallisuuskoulutusta tarvitaan riippumatta siitä, onko työntekijällä pitkä kokemus alalta vai onko kyseessä uusi työntekijä. Tehtävien ja tuotannon muutokset sekä uusien nostureiden käyttöönotto tai ohjaustavan muutokset luovat aina tarpeen koulutukselle.
Kenelle nosturikorttikoulutus on tarkoitettu?
Nosturin käyttäjäkoulutus on suunniteltu nosturien käyttäjille ja esimiehille, jotka vastaavat nostureiden päivittäisestä toiminnasta ja turvallisesta käytöstä. Koulutus tarjoaa osallistujille käytännön tietoa siitä, miten ajaa oikein ja vähentää käyttäjävirheistä johtuvia tarpeettomia seisokkeja. Lisäksi koulutuksessa opastetaan, miten välttää vakavat henkilövahingot, jotka voivat johtua nosturin virheellisestä käytöstä. Osallistujat perehdytetään myös nosturin käyttöä koskeviin määräyksiin.
Koulutus sopii erinomaisesti sekä aloitteleville nosturin käyttäjille perusasioiden turvallisuuskoulutukseksi että kokeneille nosturikuljettajille tietojen päivittämiseen ja kertaamiseen. Erityisesti työtehtävien ja tuotannon muutokset sekä uusien nostureiden käyttöönotto tai ohjaustavan muutokset luovat aina tarpeen koulutukselle ja perehdytykselle myös kokeneille nosturinkäyttäjille.
Nosturikortti -kurssin sisältö
Nosturikorttikoulutuksessa perehdytetään teollisuudessa käytettävien nostolaitteiden, kuten radio-ohjatuttujen nostureiden ja nostoapuvälineiden käyttäjät turvalliseen nosturin käyttöön ja työmenetelmiin.
- Nosturin käyttäjää koskeva lainsäädäntö
- Vastuunjako
- Tapaturmat ja rangaistukset
- Nosturit sekä niiden rakenne ja kuormitus
- Nosturin turvalaitteet
- Nosturin turvallinen käyttö
- Turvallinen nostotapahtuma
- Kuorman painopiste ja taakan heilunta
- Nostoapuvälineet, valinta ja käyttö
- Taakan kiinnitys, turvalaitteet ja ohjaimet sekä käsimerkit
- Huollot ja tarkistukset
- Loppukoe
Nosturikoulutuksen käytännön harjoitteet
Huomioithan, että työnantajan velvollisuutena on varmistaa myös nosturin turvallisen käytön riittävä käytännön osaaminen ennen käyttöluvan antamista.
Tarjoamme useita tehokkaita ja vaatimustenmukaisia tapoja toteuttaa nosturinkuljettajien käytännön harjoitteet, joiden avulla voidaan varmistaa riittävä turvallisen käytön käytännön osaaminen.
- Nosturikortti lähikoulutuksena asiakkaan valitsemassa paikassa + käytännön harjoitteet asiantuntijan vastaanottamana paikan päällä
- Nosturikortti etäkoulutus kouluttajavetoisena webinaarina + käytännön harjoitteet asiantuntijan tai esimiehen vastaanottamana paikan päällä
- Nosturikortti verkkokoulutus + käytännön harjoitteet asiantuntijan vastaanottamana paikan päällä
- Nosturikortti verkkokoulutus + käytännön harjoitteet simulaattorissa
Asiantuntijamme auttavat valitsemaan parhaimman ja edullisimman vaihtoehdon nosturinkuljettajien kouluttamiseksi. Otathan rohkeasti yhteyttä.
Nosturin käyttäjäkoulutuksen tavoite ja hyödyt
Koulutuksen tavoite on parantaa valmiuksia nosturin turvalliseen hallintaan ja oikeaan ajotapaan. Ymmärrys nostotyöstä ja siihen liittyvistä vaaroista sekä tieto käyttäjän velvollisuuksista antavat pohjan nostotöiden turvalliseen suunnitteluun ja toteuttamiseen.
Nosturikoulutus on yksi helpoimmista ja kustannustehokkaimmista tavoista parantaa turvallisuutta ja tuottavuutta sekä vähentää nostureiden kunnossapitokustannuksia.
Olisiko sittenkin verkkokoulutus teille oikea vaihtoehto?
Verkkokoulutuksen edut tilaajayritykselle:
Tehokkuus: Verkkokoulutus mahdollistaa työntekijöiden tehokkaan kouluttamisen ilman suuria häiriöitä normaaliin työntekoon. Toisin kuin luokkahuonekoulutuksessa, tuotannon keskeytyksiä ei synny, koska henkilöstön ei tarvitse olla samanaikaisesti koulutuksessa. Lisäksi käytännön harjoitukset voidaan suorittaa simulaattorissa, jolloin nosturilaitteisto ei ole varattuna koulutukseen.
Säästöt: Verkkokoulutus eliminoi matka- ja majoituskustannukset, mikä tekee siitä kustannustehokkaan vaihtoehdon perinteiselle koulutukselle. Koulutuksen ajoittaminen tuotannon hiljaisempiin hetkiin tuo myös lisäsäästöjä.
Osaamisen varmentaminen ja vakioitu toteutus: Vakioidun verkkokoulutuksen avulla on helppo todentaa koulutettu sisältö myös jälkikäteen. Osaamisesta jää todennettava jälki väli- ja loppukokeiden muodossa. Verkkokoulutuksen avulla voit varmistaa annetun perehdytyksen sisällön ja laadun.
Muut koulutukset
Työturvallisuuskortti, Tulityökortti, SPR Hätäensiapu 4t verkkokoulutus, SPR Hätäensiapu 8t verkkokoulutus, Trukkikortti, Sähkötyöturvallisuuskortti