Mistä saa työturvallisuuskortin?

Työturvallisuuskortti netissä

Työturvallisuuskortti on keskeinen osa työelämän turvallisuuskäytäntöjä Suomessa. Se on suunniteltu parantamaan työpaikkojen turvallisuutta ja vähentämään työtapaturmia. Tässä artikkelissa käsittelemme, miksi työturvallisuuskortti on tärkeä, mistä sen voi suorittaa, suorittamisen vaiheet, kurssin hinnan sekä kortin voimassaoloajan ja uusimisen.

Miksi työturvallisuuskortti on tärkeä?

Työturvallisuuskortti on tärkeä, koska se varmistaa, että työntekijät ovat tietoisia työpaikan turvallisuusvaatimuksista ja osaavat toimia oikein vaaratilanteissa. Kortin suorittaminen lisää työntekijöiden tietoisuutta työturvallisuudesta ja auttaa vähentämään työtapaturmia. Tämä on erityisen tärkeää aloilla, joissa työskentelyolosuhteet voivat olla vaarallisia, kuten rakennus- ja teollisuusaloilla.

Työturvallisuuskortti on myös monien työnantajien vaatimus. Se toimii todisteena siitä, että työntekijä on saanut asianmukaisen koulutuksen ja on pätevä toimimaan turvallisesti työpaikalla. Tämä voi parantaa työntekijän työllistymismahdollisuuksia ja antaa työnantajalle mielenrauhan siitä, että heidän henkilöstönsä on hyvin koulutettu.

Lisäksi työturvallisuuskortti on osa laajempaa työturvallisuusjärjestelmää, joka edistää turvallisuuskulttuuria työpaikoilla. Se auttaa luomaan yhtenäiset käytännöt ja standardit, jotka parantavat koko työyhteisön turvallisuutta.

Mistä voit suorittaa työturvallisuuskortin?

Työturvallisuuskortin voi suorittaa useissa eri paikoissa ja eri muodoissa. Me Koulutustukussa tarjoamme kattavan valikoiman työturvallisuuskoulutuksia, mukaan lukien työturvallisuuskorttikoulutuksen. Voit suorittaa kurssin perinteisenä lähikoulutuksena, webinaarina tai itseopiskeltavana verkkokurssina. Lisätietoja kursseistamme löydät koulutukset -sivultamme.

Työturvallisuuskorttikoulutusta tarjoavat myös monet muut koulutusorganisaatiot ja oppilaitokset ympäri Suomea. On tärkeää valita luotettava ja pätevä kouluttaja, joka tarjoaa laadukasta koulutusta ja varmistaa, että saat tarvittavat tiedot ja taidot.

Voit myös suorittaa työturvallisuuskortin etäkoulutuksena. Tämä on kätevä vaihtoehto, jos et pääse osallistumaan lähikoulutukseen. Lisätietoja etäkoulutuksesta löydät työturvallisuuskortti netissä – etäkoulutus -sivultamme.

Työturvallisuuskortin suorittamisen vaiheet

Työturvallisuuskortin suorittaminen koostuu useista vaiheista. Ensimmäinen vaihe on ilmoittautuminen kurssille. Voit ilmoittautua kurssille helposti verkkosivujemme kautta.

Seuraava vaihe on itse koulutus. Koulutus kestää yleensä yhden päivän ja sisältää sekä teoriaa että käytännön harjoituksia. Koulutuksen aikana opit tunnistamaan työpaikan vaaratekijöitä, käyttämään suojavarusteita oikein ja toimimaan turvallisesti erilaisissa työtilanteissa.

Koulutuksen päätteeksi suoritetaan loppukoe, joka mittaa oppimasi tiedot ja taidot. Kokeen läpäiseminen on edellytys työturvallisuuskortin saamiselle. Koulutuksen ja kokeen jälkeen saat työturvallisuuskortin, joka on todiste pätevyydestäsi.

Kuinka paljon työturvallisuuskorttikurssi maksaa?

Työturvallisuuskorttikurssin hinta vaihtelee koulutusorganisaatiosta ja kurssin toteutustavasta riippuen. Me tarjoamme kilpailukykyiset hinnat ja laadukasta koulutusta. Voit tarkistaa ajankohtaiset hinnat ja kurssitarjonnan koulutukset -sivultamme.

Yleisesti ottaen kurssin hinta sisältää koulutusmateriaalit, kouluttajan palkkion ja työturvallisuuskortin myöntämisen. On hyvä tarkistaa, mitä kurssin hintaan sisältyy, jotta voit vertailla eri koulutusorganisaatioiden tarjouksia.

Jos tarvitset lisätietoja kurssin hinnoista tai muista koulutuksiin liittyvistä asioista, voit tutustua usein kysytyt kysymykset -sivuumme tai ottaa meihin yhteyttä suoraan.

Työturvallisuuskortin voimassaoloaika ja uusiminen

Työturvallisuuskortti on voimassa viisi vuotta. Tämän jälkeen kortti tulee uusia, jotta pätevyys säilyy. Uusiminen tapahtuu osallistumalla uudelleen työturvallisuuskorttikoulutukseen ja suorittamalla loppukoe. Tämä varmistaa, että työntekijät pysyvät ajan tasalla työturvallisuusasioissa ja osaavat toimia oikein myös muuttuvissa työolosuhteissa.

Uusimiskoulutukset ovat yleensä lyhyempiä kuin alkuperäinen koulutus, mutta ne kattavat silti kaikki tärkeät aiheet ja päivitykset. Me tarjoamme myös uusimiskoulutuksia.

On tärkeää muistaa uusia työturvallisuuskortti ajoissa, jotta pätevyys ei pääse vanhenemaan. Tämä on erityisen tärkeää, jos työskentelet alalla, jossa työturvallisuuskortti on pakollinen.

Yhteenveto

Työturvallisuuskortti on olennainen osa työpaikkojen turvallisuuskäytäntöjä. Se parantaa työntekijöiden tietoisuutta työturvallisuudesta ja auttaa vähentämään työtapaturmia. Kortin voi suorittaa useissa eri paikoissa ja eri muodoissa, ja sen suorittaminen koostuu ilmoittautumisesta, koulutuksesta ja loppukokeesta.

Kurssin hinta vaihtelee, mutta se sisältää yleensä kaikki tarvittavat materiaalit ja kortin myöntämisen. Työturvallisuuskortti on voimassa viisi vuotta, ja sen jälkeen se tulee uusia.

Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisätietoja, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin. Olemme täällä auttamassa sinua kaikissa työturvallisuuteen liittyvissä asioissa.

× Whatsapp Avoinna 07:30 - 21:00 Avoinna SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday