Mihin tarvitaan työturvallisuuskortti?

Työturvallisuuskortti netissä

Työturvallisuus on keskeinen osa jokaisen työpaikan toimintaa. Työturvallisuuskortti on yksi tärkeimmistä työkaluista, jolla varmistetaan, että työntekijät ovat tietoisia työpaikan turvallisuusvaatimuksista ja osaavat toimia oikein vaaratilanteissa. Tässä artikkelissa käsittelemme, mihin työturvallisuuskorttia tarvitaan ja miksi se on niin tärkeä.

Mikä on työturvallisuuskortti?

Työturvallisuuskortti on todistus siitä, että työntekijä on suorittanut työturvallisuuskoulutuksen. Tämä koulutus kattaa laajasti erilaisia työturvallisuuteen liittyviä aiheita, kuten riskien arviointia, turvallisia työskentelytapoja ja ensiapua. Työturvallisuuskortti on voimassa viisi vuotta, jonka jälkeen koulutus on uusittava.

Työturvallisuuskorttikoulutus on suunniteltu siten, että se antaa työntekijöille tarvittavat tiedot ja taidot turvallisen työympäristön ylläpitämiseksi. Koulutuksen suorittaminen on usein edellytys monilla työpaikoilla, erityisesti rakennus- ja teollisuusaloilla. Lisätietoja koulutuksesta löydät Koulutustukun sivuilta.

Kenelle työturvallisuuskortti on tarkoitettu?

Työturvallisuuskortti on tarkoitettu kaikille työntekijöille, jotka työskentelevät ympäristöissä, joissa on riski tapaturmille tai vaaratilanteille. Tämä koskee erityisesti rakennus-, teollisuus- ja logistiikka-aloja, mutta myös muita aloja, joissa työskennellään koneiden, laitteiden tai vaarallisten aineiden parissa.

Työturvallisuuskortti on hyödyllinen myös esihenkilöille ja yritysjohdolle, sillä se auttaa heitä ymmärtämään työturvallisuuden merkityksen ja varmistamaan, että heidän alaisensa toimivat turvallisesti.

Miksi työturvallisuuskortti on tärkeä?

Työturvallisuuskortti on tärkeä, koska se edistää turvallisuutta työpaikalla. Koulutuksen avulla työntekijät oppivat tunnistamaan ja hallitsemaan työympäristön riskejä, mikä vähentää tapaturmien ja onnettomuuksien riskiä. Tämä ei ainoastaan paranna työntekijöiden hyvinvointia, vaan myös lisää yrityksen tuottavuutta ja vähentää sairauspoissaoloja.

Lisäksi työturvallisuuskortti on monilla työpaikoilla lakisääteinen vaatimus. Työnantajat ovat velvollisia varmistamaan, että heidän työntekijänsä ovat saaneet asianmukaisen työturvallisuuskoulutuksen. Tämä on erityisen tärkeää aloilla, joilla työskennellään vaarallisissa olosuhteissa.

Miten työturvallisuuskorttikoulutus toimii?

Työturvallisuuskorttikoulutus koostuu teoriaosuudesta ja käytännön harjoituksista. Koulutuksen aikana käsitellään muun muassa riskien arviointia, turvallisia työskentelytapoja ja ensiapua. Koulutuksen päätteeksi suoritetaan koe, jonka läpäiseminen on edellytys työturvallisuuskortin saamiselle.

Koulutustukku tarjoaa työturvallisuuskorttikoulutusta eri toteutusmuodoissa, kuten perinteisinä lähikoulutuksina, webinaareina ja verkkokursseina. Tämä mahdollistaa joustavan osallistumisen koulutukseen paikasta riippumatta.

Työturvallisuuskortin hyödyt työnantajille ja työntekijöille

Työturvallisuuskortti tarjoaa monia hyötyjä sekä työnantajille että työntekijöille. Työnantajille kortti on osoitus siitä, että heidän työntekijänsä ovat saaneet asianmukaisen koulutuksen ja osaavat toimia turvallisesti työpaikalla. Tämä vähentää tapaturmien riskiä ja parantaa yrityksen mainetta turvallisena työpaikkana.

Työntekijöille työturvallisuuskortti antaa varmuuden siitä, että he osaavat toimia oikein vaaratilanteissa ja tietävät, miten suojautua työympäristön riskeiltä. Tämä parantaa heidän hyvinvointiaan ja työtyytyväisyyttään.

Yhteenveto

Työturvallisuuskortti on olennainen osa työpaikan turvallisuuskulttuuria. Se varmistaa, että työntekijät ovat tietoisia työpaikan turvallisuusvaatimuksista ja osaavat toimia oikein vaaratilanteissa. Työturvallisuuskorttikoulutus tarjoaa työntekijöille tarvittavat tiedot ja taidot turvallisen työympäristön ylläpitämiseksi, mikä parantaa sekä työntekijöiden hyvinvointia että yrityksen tuottavuutta.

Jos haluat lisätietoja työturvallisuuskorttikoulutuksesta tai muista koulutuksistamme, ota yhteyttä Koulutustukun yhteydenottosivun kautta.

× Whatsapp Avoinna 07:30 - 21:00 Avoinna SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday