Nosturikorttikoulutus verkkokoulutuksena
Työturvallisuuslaki ja Valtioneuvoston käyttöasetus velvoittavat työnantajan antamaan teollisuusnostureiden käyttäjälle riittävän opastuksen ja perehdyttämisen nosturin turvalliseen käyttöön. Ennen nosturin käyttöluvan antamista työnantajan on varmistettava, että työntekijällä on riittävä kyky ja taito lupaan kuuluvan laitteen turvalliseen käyttämiseen. Turvallisen käytön koulutusta tarvitaan riippumatta siitä, onko kokemusta kertynyt pitkän työuran aikana, tai onko kyseessä uutta työtä omaksuva henkilö. Tehtävien ja tuotannon muutokset sekä uusien nostureiden käyttöönotto tai ohjaustavan muutokset aiheuttavat aina koulutustarpeen.
Kenelle nosturikorttikoulutus verkossa on tarkoitettu?
Nosturin käyttäjäkoulutus on suunniteltu nosturien käyttäjille ja esihenkilöille, jotka ovat vastuussa siltanostureiden päivittäisestä toiminnasta ja turvallisesta käytöstä. Koulutus antaa osallistujille käytännön tietoja siitä, miten nosturia kuljetetaan oikein, miten nostoapuvälineitä käytetään turvallisesti ja minkälaisia asioita täytyy huomioida taakan kiinnittämisessä. Nosturin käyttäjäkoulutuksessa neuvotaan myös, miten vältetään mahdolliset nosturin virheellisestä käytöstä johtuvat vakavat henkilövahingot. Koulutuksen osallistujat perehdytetään nosturin käyttöä koskeviin määräyksiin.
Nosturin käyttäjäkoulutus sopii hyvin niin aloitteleville nosturin käyttäjille perusasioiden turvallisuuskoulutukseksi kuin kokeneille nosturikuljettajille tietojen päivittämiseen ja kertaamiseen. Erityisesti työtehtävien ja tuotannon muutokset sekä uusien nostureiden käyttöönotto tai ohjaustavan muutokset aiheuttavat aina koulutus- ja perehdytystarpeen myös kokeneille nosturinkäyttäjille.
Nosturikortti — verkkokurssin sisältö
Nosturikorttikoulutuksessa perehdytetään teollisuudessa käytettävien nostolaitteiden, kuten radio-ohjattujen siltanostureiden ja nostoapuvälineiden käyttäjät turvalliseen nosturin käyttöön ja työmenetelmiin.
- Nostotyön termit ja käsitteet (jotka löytyvät myös tietopankkisivuiltamme)
- Nosturit ja niiden rakenne
- Nosturin turvallinen käyttö
- Nostoapuvälinetyypit ja niiden osat
- Kuorman painopiste ja taakan heilunta
- Nostoapuvälineet, valinta ja käyttö
- Nostoapuvälineen kiinnittäminen nosturiin
- Nostoapuvälineen kiinnittäminen taakkaan
- Kaltevuuskulman vaikutus
- Nostoapuvälineiden silmämääräinen tarkistus
- Merkinantajan käsimerkit
Nosturikortti verkkokoulutuksena suorittaminen
Voit suorittaa koulutuksen missä vain, milloin vain tai vaikka osissa muiden töiden lomassa. Koulutus suoritetaan kokonaan itseopiskeltavana verkkokoulutuksena. Verkkokoulutuksen suorittaminen ei edellytä lisäohjelmistojen asentamista tietokoneelle tai mobiililaitteelle. Voit suorittaa sen melkein millä laitteilla vain aina älypuhelimesta tietokoneisiin. Lisäksi tarvitset hyvin toimivan internet-yhteyden.
Nosturikortti-verkkokoulutuksen tyypillinen kesto on noin 4 tuntia ja se vastaa sisällöltään 8 tunnin luokkahuonekoulutusta. Jos tarvitset apua kurssin suorittamisessa, asiakaspalvelumme ja tekninen tiimimme on tukenasi.
Nosturikoulutuksen käytännön harjoitteet
Huomioithan, että työnantajan velvollisuutena on varmistaa myös nosturin turvallisen käytön riittävä käytännön osaaminen ennen käyttöluvan antamista. Nosturikortti-verkkokoulutus ei sisällä käytännössä tehtäviä harjoitteita, joten käytännön osaaminen on varmistettava muulla tavoin.
Tarjoamme neljä tehokasta ja vaatimustenmukaista tapaa toteuttaa nosturinkuljettajien käytännön harjoitteet, joiden avulla voidaan varmistaa riittävä turvallisen käytön käytännön osaaminen.
- Nosturikortti verkkokoulutus + käytännön harjoitteet simulaattorissa
- Nosturikortti verkkokoulutus + käytännön harjoitteet asiantuntijan vastaanottamana paikan päällä
- Nosturikortti etäkoulutus kouluttajavetoisena webinaarina + käytännön harjoitteet asiantuntijan vastaanottamana paikan päällä
- Nosturikortti lähikoulutuksena asiakkaan valitsemassa paikassa + käytännön harjoitteet asiantuntijan vastaanottamana paikan päällä
Asiantuntijamme auttavat valitsemaan parhaimman ja edullisimman vaihtoehdon nosturinkuljettajien kouluttamiseksi. Otathan rohkeasti yhteyttä.
Nosturin käyttäjäkoulutuksen tavoite ja hyödyt
Koulutuksen tavoite on parantaa valmiuksia nosturin turvalliseen hallintaan ja oikeaan ajotapaan. Ymmärrys nostotyöstä ja siihen liittyvistä vaaroista sekä tieto käyttäjän velvollisuuksista antavat pohjan nostotöiden turvalliseen suunnitteluun ja toteuttamiseen.
Nosturikoulutus verkkokoulutuksena on yksi helpoimmista ja kustannustehokkaimmista tavoista parantaa turvallisuutta ja tuottavuutta sekä vähentää nostureiden kunnossapitokustannuksia.
Verkkokoulutuksen hyödyt koulutuksen tilanneelle yritykselle:
Tehokkuus: Verkkokoulutus antaa mahdollisuuden kouluttaa työntekijöitä tehokkaasti ilman suurta häiriötä normaalista työnteosta. Luokkahuonekoulutukseen verrattuna vältetään tuotannon keskeytyksiä, kun henkilöstön ei tarvitse olla samanaikaisesti koulutuksessa, eikä nosturilaitteisto ole varattuna koulutukseen, vaan käytännön harjoituksetkin voidaan hoitaa simulaattorissa.
Säästöt: Verkkokoulutuksen avulla vältetään matka- ja majoituskustannukset, mikä tekee siitä kustannustehokkaan vaihtoehdon perinteiseen koulutukseen verrattuna. Lisäksi kustannustehokkuutta tuo koulutuksen ajoittuminen tuotannon kiireettömiin hetkiin.
Osaamisen varmentaminen ja vakioitu toteutus: Vakioidun verkkokoulutuksen avulla on helppo todentaa henkilöstölle koulutettu sisältö myös jälkikäteen. Samoin osaamisesta jää myöhemminkin todennettava jälki väli- ja loppukokeiden muodossa. Verkkokoulutuksen avulla voit todella todentaa annetun perehdytyksen sisällön ja laadun.