Verkkokurssi

Sähkötyöturvallisuuskortti SFS 6002 – verkkokoulutus

Alkuperäinen hinta oli: €149.00.Nykyinen hinta on: €99.00. + (ALV 25.5%)

Verkkokoulutus: Voit suorittaa koulutuksen omassa tahdissasi verkossa.

Hanki virallinen Sähkötyöturvallisuuskortti – Suorita koulutus kätevästi verkossa.

Koulutuksen suorittanut tuntee sähkötyöturvallisuutta koskevat keskeiset säädökset, sähkötyöturvallisuus SFS 6002 -standardin, sähkön vaarat sekä oikeat käyttötoimenpiteet, työskentelytavat ja kunnossapitokäytännöt.

Kurssi täyttää sähköturvallisuuslain 1135/2016 83§ edellyttämät vaatimukset ja on siten virallinen sähkötyöturvallisuuskoulutus. Koulutuksen sisällössä on huomioitu myös standardin neljännen painoksen A1:2018 vaatimukset eli se noudattaa uusimman sähkötyöturvallisuusstandardin sisältöä.

Loppukokeen hyväksytysti suorittaneelle myönnetään viisi vuotta voimassa oleva Sähkötyöturvallisuuskortti.

PALJOUSALENNUS - Ostamalla samaa verkkokoulutusta useamman kappaleen; ostamasi kappalemäärä on alennusprosenttisi 10% asti. Alennus annetaan automaattisesti kassalla.

KÄTEVÄÄ - Voit ostaa koulutuslisenssejä varastoon ja jakaa niitä myöhemmin kätevästi suoraan niitä tarvitseville.

Koulutuksella on 100% rahat takaisin tyytyväisyystakuu
Koulutustukku luotettava kumppani logo

Virallinen Sähkötyöturvallisuuskortti 6002 – Suorita koulutus kätevästi verkossa

Sähkötyöturvallisuuskoulutus netissä soveltuu kaikille sähköalan töitä tekeville, sähköalaa opiskeleville, töitä sähkön läheisyydessä suunnitteleville ja koordinoiville sekä korkeajännitteisten laitteistojen ja osien lähettyvillä työskenteleville. Koulutus pohjautuu SFS 6002 sähkötyöturvallisuusstandardiin.

Sähkötyöturvallisuuskorttikoulutus suoritetaan kätevästi kokonaan verkossa – voit suorittaa koulutuksen omaan tahtiisi milloin tahansa ja edetä kurssilla vaikkapa osissa. Tarvitset vain nettiyhteyden ja tietokoneen tai mobiililaitteen.

Koulutus on mukaansatempaava visuaalinen kokonaisuus sisältäen oppimista helpottavia harjoituksia.

Sähkötyöturvallisuuskoulutus netissä perehdyttää sähkön vaaroihin, sähköön liittyvien riskien hallintaan, turvallisuuskäytäntöihin ja -toimenpiteisiin, sähkön parissa työskentelyyn, sähkötyökaluihin ja henkilösuojaimiin sekä toimimiseen hätä- ja poikkeustilanteissa.

Koulutuksen suorittanut tuntee sähkötyöturvallisuutta koskevat keskeiset säädökset, sähkötyöturvallisuus SFS 6002 -standardin, sähkön vaarat sekä oikeat käyttötoimenpiteet, työskentelytavat ja kunnossapitokäytännöt. Loppukokeen hyväksytysti suorittaneelle myönnetään Sähkötyöturvallisuuskortti.

Sähkötyöturvallisuuskorttikoulutuksen vaatimustenmukaisuus

Sähkötyöturvallisuuskorttikoulutuksen sisältö perustuu SFS 6002 standardiin (4. painos, SFS 6002:2015 + A1:2018, liite x.9). Kurssi täyttää sähköturvallisuuslain 1135/2016 83§ edellyttämät vaatimukset ja on siten virallinen sähkötyöturvallisuuskoulutus. Koulutuksen sisällössä on huomioitu myös standardin neljännen painoksen A1:2018 vaatimukset eli se noudattaa uusimman sähkötyöturvallisuusstandardin sisältöä.

Koulutuksen kuvaus:

Sähkötyöturvallisuuskorttikoulutus tarjoaa kattavan perehdytyksen sähkön vaaroihin, riskien hallintaan, turvallisuuskäytäntöihin ja -toimenpiteisiin sähkötyössä. Koulutus perustuu Suomen Standardisoimisliitto SFS:n SFS 6002 sähkötyöturvallisuusstandardiin. Kortti on osoitus suoritetusta pätevyydestä, jota vaaditaan kaikilta sähköalalla toimivilta.

Kenelle Sähkötyöturvallisuuskoulutus on tarkoitettu

Sähkötyöturvallisuusstandardin SFS 6002 mukaan kaikille sähköalan töitä tekeville henkilöille on annettava koulutus. Yleisin koulutusmuoto on yksipäiväinen sähkötyöturvallisuuskurssi, joka sisältää vähintään seuraavat asiat:

  • sähkön aiheuttamat vaarat ja niiltä suojautuminen
  • sähkötyöturvallisuutta koskevien keskeisten säädösten periaatteet, säädösten mukaisten vastuuhenkilöiden tehtävät ja standardin SFS 6002 asema
  • standardin SFS 6002 sisältö soveltuvin osin.

Koulutuksen sisällössä on otettava huomioon ne tehtävät, joissa sähkötyöturvallisuuskurssille osallistuvat henkilöt käytännössä toimivat. Esimerkiksi suurjännitelaitteistoissa työskentelevien henkilöiden koulutukseen suositellaan sisältyvän alalla yleisesti käytössä olevat käyttötoiminnan yhteiset turvallisuusperiaatteet.

Ammattitaitoisten henkilöiden sähkötyöturvallisuuskoulutus on yleensä yhden työpäivän mittainen koulutus. Koulutuksessa keskitytään sähkön vaaroihin, turvallisiin työskentelytapoihin ja asenteisiin vaikuttamiseen. Tietojen ymmärtäminen varmistetaan kokeella.

SFS 6002 -koulutuksen sisältö:

  • Sähköturvallisuudesta huolehtiminen
  • Sähkön vaarallisuus, sähköiskun seuraukset ja vaikutukset
  • Valokaaret, sähkömagneettiset kentät ja induktio
  • Sähköyliherkkyys
  • Psykososiaalinen kuormittavuus
  • Sähkön aiheuttamat paloriskit
  • Lait ja standardit sähkötyössä
  • Sähkötyöturvallisuutta koskevat määräykset ja ohjeet
  • Sähkötyön turvallisuuden organisointi ja henkilöiden vastuut
  • Turvalliset työmenetelmät, työvälineet ja henkilökohtaiset suojaimet
  • Käyttötoimenpiteet ja toiminnan tarkastukset
  • Työskentely jännitteettömänä
  • Lähi- ja jännitetyöt
  • Paloturvallisuus sähköalalla ja käsisammuttimen käyttö
  • Ensiaputoimet sähkötapaturmissa ja defibrillaattorin käyttö
  • Käyttö- ja kunnossapitotyöt sekä opastaminen
  • Kurssilla on standardin SFS 6002 mukaiset testikysymykset ja koe​

Koulutuksen suorittamista helpottamaan tietopankissamme on kootusti sähköalan termit ja määritelmät -sivu. Mikäli et ole sähköalan ammattihenkilö, kannattaa tietopankkisivujamme hyödyntää oppimisen tukena.

Sähkötyöturvallisuuskortti SFS 6002
Sähkötyöturvallisuuskortti verkkokoulutus

Osallistuminen sähkötyöturvallisuuskoulutukseen netissä

Aloita ostamalla paikka Sähkötyöturvallisuuskoulutukseen. Onnistuneen tilauksen jälkeen tilauksen osallistujan sähköpostiin lähetetään vahvistusviesti, kirjautumistunnukset ja -ohjeet verkko-oppimisalustalle. Pääset siis heti oston jälkeen suorittamaan sähkötyöturvallisuuskorttia netissä.

Voit kirjautua oppimisympäristöön tietokoneelta, tabletilta tai mobiililaitteelta – riittää, että sinulla on internet-yhteys ja laitteessa toimivat äänet. Mitään asennuksia ei tarvita. Voit suorittaa koulutuksen netissä niin monessa osassa kuin haluat – tai vaikka yhdeltä istumalta. Etenemisesi tallentuu järjestelmään ja pääset aina jatkamaan opiskelua siitä kohdasta, mihin edellisellä kerralla jäit.

Verkkokoulutuksen suorittamista varten tietokoneessasi tulee olla viimeisin versio jostakin seuraavista internet-selaimista: Microsoft Edge, Firefox, Safari tai Chrome. Verkkokurssin suorittamista Internet Explorer-selaimella ei suositella.

Koulutuksen suoritusaika vaihtelee osallistujien välillä, mutta tyypillisesti sähkötyöturvallisuuskortti netissä suoritetaan 4-6 tunnin ajassa. Suoritusaika riippuu yksilöllisestä etenemisvauhdista. Oston yhteydessä myönnetään vuoden käyttöaika, jonka puitteissa koulutus tulee suorittaa loppuun.

Oppimistavoitteiden toteutumista seurataan kurssin edetessä tehtävillä, joista osallistuja saa myös palautteen vastaustensa mukaan. Kurssin lopussa opiskelija suorittaa lopputentin, jonka hyväksytysti suorittamalla opiskelija pääsee lataamaan väliaikaisen todistuksen suoritetusta koulutuksesta. Tentin voi tarvittaessa uusia ja vaikeaksi todettuja asioita voi kerrata verkkokoulutuksessa niin kauan, kunnes tentin pääsee läpi.

Sähkötyöturvallisuuskortti SFS 6002
Sähkötyöturvallisuuskortti SFS 6002 netissä

Miksi valita Koulutustukun kurssi?

Joustava suoritustapa

Elämä on kiireistä, mutta koulutuksen ei tarvitse olla. Kurssimme on suunniteltu joustavaksi, jotta voit edistää opintojasi omassa aikataulussasi, olit sitten kotona, töissä tai liikkeellä.

Kattava sisältö

Sähkötyöturvallisuuskortti on tärkeä osa turvallista työskentelyä sähkön parissa. Kurssimme tarjoaa perusteellisen katsauksen sähkötyöturvallisuuteen, joka perustuu viimeisimpiin standardeihin ja alan parhaisiin käytäntöihin. Lisäksi päivitämme alan uusinta tietoa sähkötyöturvallisuuden tietopankkiimme.

Interaktiivinen oppiminen

Opi tehokkaasti interaktiivisen oppimisalustamme avulla. Kurssilla on monipuolisia oppimateriaaleja, kuten videoita, esimerkkejä ja käytännön harjoituksia, jotka tekevät oppimisesta innostavaa ja motivoivaa.

Huippuasiantuntijoiden laatima sisältö

Koulutuksiamme ohjaavat kokeneet asiantuntijat, jotka ovat alansa huippuja. He varmistavat, että opit tarvittavat taidot ja tiedot turvalliseen sähkötyöhön.

Virallinen pätevyys

Kurssin suoritettuasi saat virallisen sähkötyöturvallisuuskortin, joka on tunnustettu ja hyväksytty työmailla ympäri Suomen.

Koulutuksen edut

  • Joustavuus: Suorita koulutus omassa tahdissasi, ajasta ja paikasta riippumatta.
  • Helppous: Opiskele selkeiden oppimateriaalien ja käytännön harjoitusten avulla.
  • Tehokkuus: Kesto noin 4 tuntia, aktiivisuudestasi riippuen.
  • Edullisuus: Koulutus on kustannustehokas ilman matkakuluja tai majoituskustannuksia.

Tuetut selaimet ovat Chrome, Firefox, Edge ja Safari. Suosittelemme käyttämään aina uusinta selainversiota.

 

Sähkötyöturvallisuuskortit omalle ryhmälle

Järjestämme sähkötyöturvallisuuskoulutuksia myös asiakkaidemme omille ryhmille webinaarina tai lähikoulutuksena. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet, tapaturmariskit ja muut ryhmäkohtaiset painotusalueet. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa, kuten asiakkaan tiloissa tai missä tahansa muussa koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla.

Muut koulutukset

TyöturvallisuuskorttiTulityökorttiSPR Hätäensiapu 4t verkkokoulutusSPR Hätäensiapu 8t verkkokoulutus, Trukkikortti,

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Sähkötyöturvallisuuskortti SFS 6002 – verkkokoulutus”

Usein kysytyt kysymykset

Yleisen sähkötyöturvallisuuskoulutuksen velvoite perustuu sähköturvallisuuslakiin 16.12.2016/1135 ja velvoittavaan SFS 6002 -standardiin sähköalan töistä.

SFS 6002 standardi asettaa vaatimukset sähköalan töitä tekeville henkilöille sekä muille sidosryhmille, jotka ovat sähkön kanssa läheisesti tekemisissä. Standardin mukaan sähkötöiden turvallista tekemistä koskevat perusohjeet ja turvallisuusvaatimukset on tunnettava.

Standardin SFS 6002 mukaan sähkötyöturvallisuuskoulutuksen tarvitsevat kaikki sähköalan töitä tekevät ammattihenkilöt ja sähkötöiden johtajat:

·      -Asentajat

·      Työnjohto ja esihenkilöt

·      Käyttötoimintatehtävissä toimivat henkilöt

·      Suunnittelutehtävissä toimivat henkilöt

·       Opetustehtävissä toimivat henkilöt

·       Asiantuntijatehtävissä toimivat henkilöt

Kaikkien sähköalan töitä tekevien henkilöiden tulee olla perehdytetty tai opastettu tehtävään sekä sen sähköturvallisuutta koskeviin vaatimuksiin.

Tämä yleisvaatimus koskee sähköalan ammattihenkilöiden lisäksi yllä mainittuja opastettuja henkilöitä sekä maallikoita.

Opastetulla henkilöllä tarkoitetaan sähköalan ammattihenkilöiden opastamaa henkilöä, joka opastuksen perusteella kykenee välttämään sähkön aiheuttamat vaarat.

Maallikoksi kutsutaan sähköalalla henkilöä, joka ei ole ammattihenkilö eikä opastettu henkilö. Maallikosta tulee opastettu henkilö, kun ammattihenkilöt ovat opastaneet hänet tiettyyn työhön tietyssä kohteessa siten, että hän kykenee välttämään sähkön aiheuttamat vaarat.

Koulutuksemme sopii hyvin niin sähkötöitä tekeville kuin opastetuille henkilöille ja maallikoille, jotka haluavat paremman ymmärryksen sähkön vaaroista sekä sähkötöitä koskevista määräyksistä ja vastuista.

Sähkötyöturvallisuuskortti on virallinen dokumentti, joka osoittaa, että henkilöllä on tarvittavat tiedot ja taidot työskennellä turvallisesti sähkölaitteiden parissa.

Koulutus täyttää sähköturvallisuuslain vaatimukset ja on virallinen sähkötyöturvallisuuskoulutus. Koulutus on korkealaatuinen ja sen sisältö kestää ammattilaisen tarkastelun. Saat pätevyyden, joka on voimassa 5 vuotta.

Koulutus on suunnattu kaikille sähkötyötä tekeville ammattilaisille, kuten sähköasentajille, suunnittelijoille, esihenkilöille ja kunnossapitohenkilöstölle. Se soveltuu myös muille sähkön kanssa työskenteleville.

Työharjoittelija tai juuri tutkinnon suorittanut henkilö, jolla on sähköalan koulutusta ja/tai työkokemusta, mutta joka ei vielä täytä itsenäiseen työhön kykenevän ammattihenkilön vaatimuksia, saa sähkötöiden johtajan harkinnan mukaan tehdä sähköalan ammattihenkilön riittävästi valvomana sähkötöitä ja soveltuvia käyttötöitä itsenäisesti.

Säädöksissä määriteltyjä sähköalan töitä, joista voi aiheutua vain vähäistä vaaraa tai häiriötä, saa tehdä tehtävään perehtynyt tai opastettu henkilö.

Standardin mukaisella opastetulla henkilöllä tarkoitetaan henkilöä, jolla ei tarvitse olla sähköalan koulutusta tai työkokemusta, mutta jonka sähköalan ammattihenkilö on opastanut tekemään tietyntyyppisessä laitteistossa määrätyn toimenpiteen, esimerkiksi:

·       sulakkeen vaihdon,

·       suojareleen kuittauksen tai

·       laitevalmistukseen liittyvän testauksen.

Opastaminen pitää tehdä sillä paikalla ja niillä laitteilla tai vastaavissa olosuhteissa, joissa toimenpide on tarkoitus tehdä. Opastuksessa on kerrottava turvallisen toiminnan perusperiaatteet, miksi toimenpide on tehtävä neuvotulla tavalla ja mitä vaaroja ohjeiden noudattamatta jättämiseen liittyy sekä miten pitää toimia poikkeavissa tilanteissa. Opastukseen on liitettävä myös riittävä harjoittelu.

Kurssin kesto on noin neljä tuntia, mutta vaihtelee suorittajan suoritusnopeuden mukaan. Suorittaja voi kerrata haastavampia osuuksia useampaan kertaan ja käyttää välitentteihin halutessaan enemmän aikaa. Kokeneempi suorittaja voi selviytyä kurssista myös hieman lyhyemmässä ajassa.

Kyllä, koulutuksen suorittaminen on mahdollista tietokoneen lisäksi myös mobiililaitteilla, kuten älypuhelimilla ja tableteilla. Koulutuksen suorittamista varten tarvitset hyvin toimivan internetyhteyden. 

Verkkokoulutus sisältää monenlaisia tehtäviä ja esimerkkejä, jotka auttavat sinua soveltamaan oppimiasi taitoja käytäntöön. Tehtävien lisäksi osaamistasi varmistetaan välikokeiden ja loppukokeen avulla. 

Kyllä, kurssin lopussa on tentti, jonka läpäiseminen vaaditaan sähkötyöturvallisuuskortin saamiseksi. Tentin avulla varmistetaan suorittajan riittävä osaamistaso. Mikäli olet seurannut opetusta kurssin aikana, ei tentin läpäiseminen yleensä tuota ongelmia. Tentissä kysyttävät asiat ovat samoja, joita olet kurssia suorittaessasi oppinut, kerrannut ja harjoitellut. 

Heti hyväksytyn kurssisuorituksen jälkeen saat sähköisen todistuksen, jolla voit osoittaa hyväksytyn kurssisuorituksen. Mikäli olet tilannut myös muovisen pätevyyskortin, saat sen ilmoittamaasi osoitteeseen toimitettuna muutaman viikon kuluessa. 

Hyväksytystä suorituksesta myönnetään pätevyyden todistava Sähkötyöturvallisuuskortti. Sähkötyöturvallisuuskortin voimassaoloaika on 5 vuotta kortin myöntämisestä.

Sähkötyöturvallisuuskorttikoulutus suositellaan uusittavaksi lyhemmällä aikavälillä silloin, kun työntekijän tehtävissä, yrityksen työjärjestelyissä tai sähkötyöturvallisuuteen liittyvissä vaatimuksissa tapahtuu olennaisia muutoksia tai on havaittu sähkötyöturvallisuuden tason heikkenemistä.

Työnantajan pitää säilyttää tiedot työntekijöiden saamasta sähkötyöturvallisuuteen liittyvästä koulutuksesta.

× Whatsapp Avoinna 07:30 - 21:00 Avoinna SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday