Mitä hyötyä on sähköturvallisuuskortista?

Sähköturvallisuuskortti on keskeinen työkalu kaikille sähköalan ammattilaisille. Se varmistaa, että työntekijät tuntevat sähkötyön riskit ja osaavat toimia turvallisesti. Kortin avulla voidaan vähentää sähkötyötapaturmia ja parantaa työpaikan yleistä turvallisuutta. Tässä artikkelissa käsittelemme sähköturvallisuuskortin hyötyjä, sen tarpeellisuutta eri työympäristöissä, kenelle kortti on tarkoitettu, miten se hankitaan ja miten sen voimassaoloa ylläpidetään.

Missä sähköturvallisuuskorttia tarvitaan?

Sähköturvallisuuskorttia tarvitaan kaikissa työympäristöissä, joissa tehdään sähköalan töitä. Tämä koskee niin rakennustyömaita, teollisuuslaitoksia kuin myös kiinteistöhuoltoa. Kortti on erityisen tärkeä paikoissa, joissa sähkötyöt ovat päivittäisiä ja joissa työntekijät altistuvat jatkuvasti sähkövaaroille.

Rakennustyömailla sähköturvallisuuskortti on usein pakollinen. Työmailla tehdään paljon sähköasennuksia ja -korjauksia, ja kortin avulla varmistetaan, että kaikki työntekijät osaavat toimia turvallisesti. Teollisuuslaitoksissa kortti on tarpeen, koska siellä käytetään paljon suurjännitelaitteita ja muita sähköä vaativia koneita.

Kiinteistöhuollossa sähköturvallisuuskortti on hyödyllinen, koska huoltotyöt voivat sisältää sähköasennuksia ja -korjauksia. Kortin avulla varmistetaan, että huoltohenkilöstö osaa toimia turvallisesti ja vähentää sähkötyötapaturmien riskiä.

Kenelle sähköturvallisuuskortti on tarkoitettu?

Sähköturvallisuuskortti on tarkoitettu kaikille, jotka työskentelevät sähköalan tehtävissä. Tämä koskee niin sähköasentajia, sähköinsinöörejä kuin myös kiinteistöhuollon työntekijöitä. Kortti on hyödyllinen myös niille, jotka tekevät satunnaisesti sähköalan töitä, kuten rakennustyöntekijöille ja teollisuuden kunnossapitohenkilöstölle.

Standardin SFS 6002 mukaan kaikille sähköalan töitä tekeville henkilöille on annettava koulutus. Tämä tarkoittaa, että sähköturvallisuuskortti on pakollinen kaikille, jotka työskentelevät sähköalan tehtävissä. Kortin suorittaminen on myös suositeltavaa niille, jotka haluavat parantaa osaamistaan ja työturvallisuuttaan.

Miten sähköturvallisuuskortti hankitaan?

Sähköturvallisuuskortin hankkiminen on helppoa ja joustavaa. Kortin voi suorittaa osallistumalla sähköturvallisuuskoulutukseen, joka on saatavilla sekä perinteisinä lähikoulutuksina että verkkokursseina. Verkkokurssit ovat erityisen käteviä, koska ne voi suorittaa omassa tahdissa ja paikasta riippumatta.

Osallistuminen sähköturvallisuuskoulutukseen netissä on helppoa. Voit aloittaa ostamalla paikan sähköturvallisuuskoulutukseen verkkosivuiltamme. Onnistuneen tilauksen jälkeen saat sähköpostitse vahvistusviestin, kirjautumistunnukset ja ohjeet verkko-oppimisalustalle. Voit suorittaa koulutuksen netissä niin monessa osassa kuin haluat, ja etenemisesi tallentuu järjestelmään.

Sähköturvallisuuskortin päivitys ja voimassaolo

Sähköturvallisuuskortti ei ole voimassa ikuisesti, vaan se on päivitettävä säännöllisesti. Kortin voimassaoloaika on yleensä viisi vuotta, jonka jälkeen koulutus on suoritettava uudelleen. Tämä varmistaa, että työntekijät pysyvät ajan tasalla uusimmista turvallisuusmääräyksistä ja -käytännöistä.

Kortin päivittäminen on tärkeää, koska sähkötyön turvallisuusmääräykset ja -standardit voivat muuttua. Päivittämällä kortin säännöllisesti varmistetaan, että työntekijät ovat tietoisia uusimmista vaatimuksista ja osaavat toimia niiden mukaisesti. Tämä parantaa työpaikan turvallisuutta ja vähentää sähkötyötapaturmien riskiä.

Yhteenveto

Sähköturvallisuuskortti on tärkeä työkalu kaikille, jotka työskentelevät sähköalan tehtävissä. Se parantaa turvallisuutta, varmistaa lainmukaisuuden ja lisää työntekijöiden ammattitaitoa. Kortti on tarpeen kaikissa työympäristöissä, joissa tehdään sähköalan töitä, ja se on tarkoitettu kaikille sähköalan työntekijöille. Kortin hankkiminen on helppoa ja joustavaa, ja sen voimassaoloa on päivitettävä säännöllisesti.

Lisätietoa sähköturvallisuuskortista ja sen hankkimisesta löydät nettisivuiltamme. Jos sinulla on kysyttävää, otathan meihin yhteyttä.

× Whatsapp Avoinna 07:30 - 21:00 Avoinna SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday